HTML

Ismerd meg Önmagad!

életvezetési konzultáció, depresszió, önbizalmi és párkapcsolati gondok ELÉRHETŐSÉGEM: +36-70/7707-512 arpad.szokolai@gmail.com

Szokolai vélemény

2010.11.10. 10:20 Szokolai

- Otthonszülés -

Nem tudom, mennyire mérték fel eddig a kismamák igényét, hogy mégis miért akarnak annyira otthon szülni, de én sem támogattam az otthon szülést, és olyan szempontból egyetértek a benne rejlő felelőtlenséggel, hogy ha nincs a közelben a szakszerű segítség, akkor az nagy bajok forrása lehet. Pusztán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez az “otthonszülés-láz” valamit jelez, és nem kell rögtön lesöpörni mint ostobaságot, hanem észre kell venni mögötte, hogy milyen szükséget próbálnak kielégíteni ezzel, amiről úgy érzik, hogy nem kapják meg a szülőszobán.

Az orvosokat maximálisan tisztelem, tudom, hogy a legjobb tudásuk szerint dolgoznak és a legtöbbjükben ott a hivatástudat, és az igazi segítő szándék. Nem törnék pálcát felettük – egyszerűen csak úgy gondolom, hogy ők is emberek, és nem lehet teljes körű szemléletmódjuk.  Ettől függetlenül hálás vagyok minden orvosnak – bár keveset találkozom velük hivatalos keretek között.

Köszönöm a visszajelzéseket,  úgy tűnik ez a téma megmozgatja az embereket gondolatait! Nem vagyok az otthon szülés ellen, sem mellette! De amellett mindenképpen, hogy a szakszerű segítség a közelben legyen, és a lehető legjobb körülményeket biztosítani lehessen mind a mamának, mind a babának! Ha ez mentőautót jelent a ház előtt, akkor azt, ha kórházban szülést, akkor azt. Ezt már mindenki maga döntse el!

/ Érdekesség: a mai nap nemcsak én írtam véleményt ebben a témában, hanem Barát József újságíró is, akinek gondolatait a mai Metropol "Vélemény" rovatában olvashatjátok az újság 6. oldalán. Álláspontját ezesetben Geréb Ágnessel kapcsolatos aktuális történésekről fejti ki. /

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény otthonszülés ágnes geréb veszélye

A bejegyzés trackback címe:

https://szokolai.blog.hu/api/trackback/id/tr772437929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása