HTML

Ismerd meg Önmagad!

életvezetési konzultáció, depresszió, önbizalmi és párkapcsolati gondok ELÉRHETŐSÉGEM: +36-70/7707-512 arpad.szokolai@gmail.com

Otthonszülés – Meggondolatlanság vagy szabad döntés? – 1. RÉSZ

2010.11.08. 07:45 Szokolai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mostanában elég sokat hallani az otthonszülésről, és két egymással szemben álló tábor véleménye a leghangosabb. Ők a következő érveket állítják szembe egymással:

Az anyának joga van megválasztani, hogy hol és hogyan szeretné világra hozni a gyerekét – tehát nagyjából a személyes szabadság kérdése köré gyűlnek az érvek

Vs.

A gyermek életét nincs joga veszélyeztetni az anyának azzal, hogy csak magára gondol, és önös érdekei, elgondolásai miatt veszélynek teszi ki a csecsemőt azzal, hogy nincs a közelben a komplikációkra felkészült segítség.

Ez a két elgondolás néz farkasszemet ma Magyarországon – látszólag! Mert amit itt valóban látnunk kell, az a következő: A szülés-születés egy nagyon intim dolog, és az evolúció millió éves munkájának köszönhetően eléggé jól is működik. Tehát a szülés maga nem olyan veszélyes dolog, mint ahogy a média által közölt hírek torzító hatása miatt gondoljuk. Ne feledjük el, hogy több száz szülés zajlik le probléma nélkül, és ehhez képes lép fel 1-2 komplikáció! Az intimitás, az „élet születésének szentsége” benne van az eseményben. Ez az az igény - a spiritualitás, az intimitás és a személyes, természetes kapcsolat megtartása a szülés közben -, amit úgy látszik, a kórházak többsége nem vesz figyelembe. Nem kell olyan nagyon elcsodálkozni azon, hogy a kismamák nem a kórházban szülnek, ha ott nem azt kapják, amit akarnak: biztonságot és intimitást.

A CIKK FOLYTATÁSÁT HAMAROSAN OLVASHATJÁTOK!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: jog döntés szülés otthonszülés szabad veszélye anyai

A bejegyzés trackback címe:

https://szokolai.blog.hu/api/trackback/id/tr652432763

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cialis super active 20mg pills 2017.09.19. 02:26:41

tema de princesas para blackberry 8110 gratis - Cpi restraints

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása